Locatie

Logement De Flierefluiter, op een prachtige locatie in het Oldambt

Zoekt u een overnachtingsmogelijkheid in Oost-Groningen?
U vindt Logement De Flierefluiter op een unieke locatie aan de rand van het historische vestingdorp Bad Nieuweschans, in het Oldambt. Chalet De Flierefluiter is gelegen aan een restant van de oude vestinggracht, lokaal bekend als De Kolk, Dit prachtige uitzicht onder weidse luchten ligt in een gebied met vele voorzieningen, mogelijkheden en bezienswaardigheden. Hieronder geven wij u alvast enkele waardevolle tips.

Het dorp Bad Nieuweschans
Het chalet is gelegen ligt aan de rand van het dorp Bad Nieuweschans. Deze voormalige vestingplaats heeft een prachtige historische kern met De Voorstraat, de 1e en 2e Kannoniersstraat en de Achterstraat. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u prima terecht bij De Coop Stuut. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om een heerlijk dagvers visje te nuttigen in de bijbehorende viskiosk of voor de liefhebbers van een snack, in het er naast gelegen Bastion Plaza.

Zeker een bezoekje waard: Coöperatie de Graanrepubliek
De Oude Remise is de thuisbasis van de Graanrepubliek.
Bij coöperatie de Graanrepubliek draait alles om smaak. En goede smaak is geworteld in de grond waarop het wordt verbouwd. Hoe gezonder de grond, hoe lekkerder de smaak.
De Graanrepubliek Experience… Wil je van alles wat proeven en ervaren? Reserveer dan een Graanrepubliek Experience en krijg zo een uniek kijkje in de bakkerij, whisky stokerij en Eggens bierbrouwerij.
Bij het Proeflokaal geniet jij van de beste producten, spannende experimenten en ingrediënten uit de Graanrepubliek en haar regio. Zoals bijvoorbeeld de groenten, geteeld op de Dollard klei bij Gert Noordhoff, dat proef je! Het desembrood is van bakker Wiebrand, een begrip in de omgeving, de bieren gebrouwen door Martijn Eggens en de limonades en stooksels komen uit de Familiedistilleerderij van Hooghoudt.

Heerlijk uit eten kan bij verschillende restaurants, zoals De Graanrepubliek , Restaurant Norell (De Thermen) en De Poort van GroningenWINSCHOTEN, ROOS VAN DE REGIO
Het op slechts 12 kilometer van De Flierefluiter gelegen Winschoten is de tweede koopstad van de provincie Groningen, het kloppend hart van het Oldambt. Het karakteristieke, gezellige centrum biedt volop gelegenheid om te shoppen, een terrasje te pakken of heerlijk uit eten te gaan. Winkelen in Winschoten is een begrip in een grote regio, zelfs tot over de Duitse grens.

Lekker eten? Dat kan o.a. bij:
Brasserie Old School www.brasserieoldschool.nl
Pannenkoekrestaurant Dólle Smidse www.dollesmidse.nl
Paviljoen Flonk in Finsterwolde, www.paviljoenflonk.nl
Brasserie Pand 147 in Winschoten, www.pand147.nl
Restaurant ’t Backkhuys in Winschoten, www.backhuys.nl
Balkan Restaurant Makedonia in Winschoten, www.makedonia.nl
Steakhouse Desperado in Winschoten, www.steakhousedesperado.nl
Restaurant “Bij Sjef”in Winschoten, www.restaurantbijsjef.nl
Restaurant de Baseliek in Appingedam, www.restaurantdebasiliek.nl


Andere activiteiten
Omringd door de uitgestrekte landerijen midden in het Oldambt, biedt het dorp Bad Nieuweschans en omgeving volop gelegenheid om tot rust te komen en te genieten van natuur, cultuur en vertier. In Bad Nieuweschans kunt u tenslotte heerlijk relaxen in het welness- en kuur resort Thermen Bad Nieuweschans
www.thermenbadnieuweschans.nl

Zo kunt u een wandeling maken in het bos “Op Houwingaham of in het unieke zoet-zoutwatergebied Eems-Dollard, al fietsend het landschap verkennen, de jachthaven en het zandstrand bij het Oldambtmeer/ Blauwe Stad bezoeken of een van de vele borgen, musea of siertuinen bewonderen. U kunt natuurlijk ook lekker uitgaan in de stad Groningen, gaan golven of relaxen in de sauna.
Zeehonden spotten in Termunten, de ‘hanging kitchens’ zien in Appingedam of een schilderworkshop misschien? Het aanbod is groot!
In het Chalet vindt u wandel-/fietsroutes en veel ander toeristisch en historisch informatiemateriaal. Met alle plezier beantwoorden we uw vragen om uw verblijf en uitjes zo aangenaam mogelijk te maken.
Ook zijn de vestigingsplaatsjes Oudeschans en Bourtange een bezoekje waard. www.bourtange.nl
En voor de golf liefhebbers is er een mooie een uitdagende golfbaan in de buurt www.golfclubduurswold.nl

Een stadswandeling door de Historische Altstadt van Leer (D).
Leer is een gezellige stad met historische pandjes en pakhuizen en ligt slechts 20 km bij ons vandaan en biedt voor elk wat wils. Van winkelen tot een stadswandeling of neerstrijken op een terrasje aan de haven. Even slenteren door de Altstadt met historische pandjes en over de promenade om daarna op een terrasje te gaan zitten om nog even wat te drinken. Het mooie aan een stadswandeling in Leer is dat je echt een blokje om loopt. Van de Uferpromenade kom je uit in de oude haven van Leer waar ook veel platbodemschepen liggen. Hier vind je ook diverse terrasjes waar je iets kunt drinken of eten.

Aansluitend is de Altstadt met zijn kleine winkeltjes en cafeetjes. De gevels van de historische pandjes zullen je doen denken aan Nederland. En niet verwonderlijk daar in de jaren 1700/1800 de bouw door Nederlanders beïnvloed werden.
Zo loopt de Altstadt over op de Mühlenstraße en weer terug naar de Uferpromenade. De Mühlenstraße is de autovrije winkelstraat in Leer. Hier vind je o.a. de bekende kledingzaken. Zeker een aanrader voor zij die graag een dagje willen shoppen.